Hopp til innholdet

SOME-nyheter april 2022

Reels på Facebook, auto-teksting, Snap-lokasjon og IG-story likes.

reel-ads.png – Smood Social

1.

Reels er nå på Facebook! (Kalt "kort video" på norsk). Legger du opp en Reel vil den publiseres på veggen til følgerne dine, i tillegg til å dukke opp i en egen Reels fane som du finner i menyen for å nå ut til nye personer. Per nå kan du kun poste Reels fra mobilen.

Reels er også kommet som en plassering for annonser, men ikke i form av fullskjermsvideo! Det er kalt Reels-overlegg (overlay) og kommer i form av bilder som ligger over andre organiske Reels videoer. Enten som en semi-transparent banner på bunn eller som et noe større bilde kalt sticker som kreatøren av videoen selv kan velge hvor skal plasseres i videoen.

Plasseringen er kun tilgjengelig for målsettingene trafikk og konvertering. Og obs: Dette er en helt ny annonse-plassering under utvikling og testing og det er mulig den blir oppdatert og endret etterhvert.

2.

TikTok videoer kan nå være opptil 10 minutter lange! (Tidligere 3 minutt). Gjelder kun organisk innhold, og ikke annonser. Si adjø til "part 1, 2, 3 etc"

ig-videoutvikling.png – Smood Social

3.

Instagram utvikler stadig måten videoer vises på i plattformen, og holder nå på med å gjøre visningen mer konsekvent. Dette gjelder da spesielt vanlige videoer (ikke Reels). Uansett hvilket format videoen er publisert i, har seeren nå mulighet til å se den i fullskjermformat (videoen i seg selv blir som den er, men du kan åpne spilleren til å ta over hele skjermen i stedet for å se den i feed) + muligheten til å mute.

4.

Instagram har lansert en funksjon som gjør det mulig å gjøre om dine Story highlights til Reels! Gå inn på en av dine highlights, trykk på "mer" og velg "konverter til Reels-video". Der legges automatisk storiene sammen til én video og du kan legge til musikk til den nye Reelen din. Her snakker vi content creation på 1-2-3!

ig-teksting.png – Smood Social

5.

Instagram har lansert auto-generert teksting av feed-video! Funksjonen vil gjøre Instagram med tilgjengelig for brukere som har hørselsvansker og også nyttig for brukere som foretrekker å se videoer uten lyd. Per nå er ikke norsk en av de tilgjengelige språkene, men det rulles stadig ut flere. Funksjonen er mulig å slå av om man ønsker det. Du finner det under "avanserte innstillinger", tilgjengelighet og vis undertekster.

6.

Donald Trump har offisielt lansert sin egne sosiale medier plattform: Truth Social. Tro det eller ei, men vi har ikke helt trua.

ig-sikkerhetssjekk.png – Smood Social

7.

Instagram har også nettopp lansert "sikkerhetssjekk". Ligger under innstillinger og sikkerhet. Der får man beskjed om passordet som er brukt er sterkt nok, og kan kontrollere om mail og mobilnummer er korrekt + i tillegg til å slå på to-trinnsgodkjenning kan du også koble til en slikleis godkjenningsapp.

snapchat-lokasjon.png – Smood Social

8.

Nå kan du dele posisjonen din i sanntid med bestemte venner på Snapchat i et tidsintervall på enten 15 min, 1 time eller 8 timer. Du velger samtidig at Snapchat kan spore posisjonen din selv om du ikke er aktivt inne på Snapchat som da skiller dette fra vanlig posisjonsdeling på Snap map. Dette er altså en type kompis-system og er feks perfekt når noen skal gå hjem på kvelden alene <3

Apropos Snapchat, nå kan du endelig bytte brukernavnet ditt du har irritert deg over i ti år. Snakkes aldri @loglady79

ig-story-like.png – Smood Social

9.

Nå du kan like stories uten at det blir sendt som en melding i innboksen! Digge nyheter for de som legger ut mange stories og er glad i få love, men som nå slipper å få meldinger i innboksen som ikke er nødvendig å svare på. Story-likes legger seg under notifikasjoner.