Hopp til innholdet

SOME-nyheter juni 2023

Masse TikTok, mye KI, litt AR og en dæsj andre ting.

2. – Smood Social

2.

Og som om det ikke var nok - TikTok har laget et nytt KI-basert verktøy for å kunne lage bedre videoer📝 «Script generator» lager videokonsepter basert på inputen du legger inn. Her kan du legge inn hvilken industri du jobber i, produktnavn, beskrivelse og øvrige relevante ord du ønsker å inkludere. Deretter velger du om det skal være en video opptil 30 sek eller lengre. Basert på informasjonen lager systemet et utvalg scripts, som inkluderer hook, scene og CTA. Dette gjør det altså enklere å komme frem til nytt innhold og nye konsept når fantasien ikke spiller på lag.

Greit å merke seg at TikTok i samme slengen kaster med en ansvarsfraskrivelse mot hva som kan komme av forslag og advarer mot at alle typer KI-verk kan komme ut feil. Som med alle typer KI-verktøy kan det også føre til mer generisk innhold dersom alle plutselig poster samme type innhold basert på KI anbefalinger, som igjen er basert på de eksisterende trender. En fin løsning er å la seg inspirere, men også tenke sjøl og mene osv.

Verktøyet finner du her: https://ads.tiktok.com/business/creativecenter/script-generator/pc/en

3. – Smood Social

3.

Trodde du vi var ferdig med TikTok du kanskje? AbsoLUTT ikke!

De har nemlig lagt til en ny måte å fasilitere samarbeidet mellom profiler og merkevarer på med en ny prosess som heter «Open applications». Dette gjør det mulig for merkevarer å poste detaljer rundt en kommende kampanje som interesserte profiler kan svare på. Da lager de en enkel pitch av seg selv eller et konsept for kampanjen, eksempler fra relevante TikTok videoer de har laget, kontaktinfo og hva de tar betalt for samarbeidet. Dette gjør det mye enklere å finne profiler, spesielt de som ønsker å samarbeide med deg! Og ikke minst veldig tidsbesparende.

Les mer her: https://www.tiktokcreatormarketplace-learninglab.com/apac/open-applications-new-feature

4. – Smood Social

4.

Nå blir det mulig med DMs på bedriftssider på Linkedin!📨

Brukere får nå muligheten til å sende meldinger til bedriftssider og starte en samtale i appen hvor admins på sider kan svare. Dette har tidligere kun være tilgjengelig mellom vanlige bruker. Dette vil naturlig nok kreve en grad av community management, men med egen «fokusert innboks» kan man prioritere forespørsler som har størst verdi, og ha muligheten til å velge emne for meldingene - noe som forhåpentligvis gjør det mer oversiktlig. Det er selvfølgelig også mulig å skru av for muligheten til å motta meldinger.

5. – Smood Social

5.

Meta har begynt å teste et AI-basert verktøy som skal hjelpe annonsører å lage bedre kampanjer.

Verktøyet, kalt AI Sandbox, tar utgangspunkt i tekstvariasjoner, generering av bakgrunn og cropping av bilder. Tekstvariasjon vil bruke KI for å generere flere variasjoner av annonseteksten. Generering av bakgrunn vil produsere en bakgrunn for produktbilder fra tekst-input, litt som DALL E. Dette er jo virkelig interessant og kan spare mye tid, men det er viktig å være litt varsom ved bruken her da resultatet kan være varierende. Cropping av bilde vil justere det eksisterende materiellet til å passe ulike plasseringer som stories og Reels. En veldig nyttig og ikke minst viktig funksjon - tilpasning til plassering er alfa omega for å ha best mulig sjanse til å gripe oppmerksomheten til mottaker (kvadratisk bilde i story er no no).

6. – Smood Social

6.

Ryktene sier at Meta skal oppdatere lead ads med en dynamisk løsning som tilpasser seg etter hva folk svarer. Det blir også mulig å legge til et leads skjema når noen trykker på "kontakt oss" knappen på en FB-side, noe som gjør det mulig for besøkende på siden å sende kontaktinfo i en privat melding.

7. – Smood Social

7.

Meta sin nye app, som er en ren etterlikning av Twitter, skal være rett rundt hjørnet.

P92 som den enn så lenge heter vil i likhet med Twitter være en tekstbasert feed, men vil også ha mulighet for å legge ved bilder og video. Appen vil bruke Instagram info til å logge inn, i tillegg til brukernavnet du allerede har fra IG. Makslengde på postene vil være 500 tegn. Meta executive Chris Cox er åpen om at appen kommer i respons til endringene hos Twitter og er ikke nødig i kritikken mot Elon Musk: “We’ve been hearing from creators and public figures who are interested in having a platform that is sanely run, that they believe that they can trust and rely upon for distribution.”

8. – Smood Social

8.

Det er ikke bare-bare å lære seg å bygge AR-linser, men nå har Snapchat lansert et hjelpeverktøy💛 Learn AR kommer med en ny måte å lære det grunnleggende om å lage AR og hvordan du kan bruke teknikkene i Snapchat Lense Studio. Her finner du flere gratiskurs du kan benytte deg av: https://learnar.snap.com/student/catalog. Kos deg!