Hopp til innholdet

SOME-nyheter juni 2022

Elon Musk, feed-endringer for Instagram og "pinning".

feed-format.PNG – Smood Social

1.

Instagram tester nå at bilder og video i feed tar opp mer av skjermen og er på samme størrelse som story-format, altså 9:16. Spennende! Mobile-first folkens, ikke glem det.

2.

Instagram vil helst unngå at brukere reposter videoer fra TikTok. Slikt innhold vil nå bli nedprioritert i et forsøk på at brukerne skal lage originalt innhold direkte i Instagram.

3.

Facebook vil fra 31.mai fjerne funksjoner som værdata, venner i nærheten, lokasjonshistorie og bakgrunnslokasjon. Men de vil fortsette å registrere data om lokasjon.

twitter.png – Smood Social

4.

Dette har vel neppe gått noen hus forbi, men det må jo likevel nevnes: Elon Musk har kjøpt Twitter (for den nette sum av 44 milliarder kroner). Ikke en sosiale medier plattform med utbredt bruk i Norge, men det blir spennende å følge med på hva som skjer!

5.

Instagram tester mulighet for å "pinne" (hefte) poster i profilen (en funksjon noen kanskje vil gjenkjenne fra TikTok). Dermed kan man bestemme hva som skal ligge øverst i stedet for at det kun bestemmes ut fra tidspunktet for publisering. Dette kan jo være spesielt interresant for merkevarer som ønsker spesifikt fokus i en utvalgt periode, og profiler som gjør samarbeid og liknende.

ig-dm.png – Smood Social

6.

Instagram utvikler nå en funksjon som gjør enda enklere å dele innlegg til venner direkte fra feed (uten å gå innom innboksen), og også respondere på DMs. DM innboksen blir også stadig likere messenger, hvor man kan se hvilke venner som er online på topp.

7.

Ryktene sier at det snart vil komme reklame på Netflix. Det vil ganske enkelt bli mulig å velge rimeligere pakker, som da inkluderer reklame. Mest sannsynlig er ikke dette noe som blir tilgjengelig før om tidligst ett år.