Hopp til innholdet

SOME-nyheter september 2022

Årets Meta Connect, Snapchat+ og sayonara til Facebook Live Shopping.

skjermbilde-2022-09-11-kl.-21.38.53.png – Smood Social

1.

11. oktober er det tid for Meta Connect. Det topper nok ikke fjorårets, hvor de avslørte overgangen fra Facebook til Meta, men konferansen skal i hovedsak dreie seg om utviklingen av metaverset og planer fremover. Mark Zuckerberg forteller også at det nye VR-headsetet vil bli presentert, samt oppdateringer om Horizon og avatarene. Horizon Worlds er appen som skal representere metaverset som skal la folk lage sine egne opplevelser og treffe folk i en virtuell virkelighet. Mark har nylig delt skjermbilder av metaverset som første til mye latterliggjøring og memes på grunn av den dårlige grafikken - Zuckerberg svarte med at man kan forvente store forbedringer som man får se mer av på konferansen.

2.

En nyhet du knapt vil tro. *Trommevirvel*... Facebook skal få kundeservice. Det har aldri vært en mulighet for brukerne å henvende seg til Facebook direkte før og det jobbes nå med å utvikle en tjeneste som i første omgang skal kunne hjelpe når kontoer eller innlegg blir fjernet. Utover dette er det egentlig ikke kjent hva kundeservicen til Facebook faktisk skal tilby, men vi håper på gull og grønne skoger selvfølgelig!

skjermbilde-2022-09-05-kl.-17.50.11.png – Smood Social

3.

Nå kan du snart bruke Snapchat via laptop! Du kan få tidlig tilgang ved å abonnere på Snapchat+. Dette koster penger, men du får til gjengjeld eksklusive funksjoner og ja - tidlig tilgang til ting!

4.

Og tro det eller ei, så følger Meta etter! De planlegger å lansere muligheten for å betale for ekstra funksjoner. De mener de ser muligheten for å bygge nye typer produkter, funksjoner og opplevelser som folk er villige til å betale for. De uttaler i samme slengen at det ikke skal bli mulig å betale for å slippe annonser (fjoff).

skjermbilde-2022-09-20-kl.-15.49.25.png – Smood Social

5.

Facebook legger ned live shopping for å fokusere mer på Reels. MEN, det skal fortsette på Instagram, hvor det nok også helt klart har størst suksess. Live shopping, som gjør det mulig å vise produkter direkte i en livesending, er knyttet opp til produktkatalogen til bedriften. En spennende mulighet, men noe som helt tydelig ikke har fungert like godt som antatt i alle deler av verden. TikTok har også uttalt at de ikke kommer til å gjøre noe utav planene om å lansere live shopping i Europa og USA.

6.

Facebook har forøvrig store planer om å bli kul igjen. Slik som Instagram og TikTok, vil det bli et skifte fra innhold fra venner og familie, til underholdning fra folk du ikke kjenner. Vil de lykkes mon tro?

7.

Instagram tester stadig nye metoder for algoritmestyring. Nå testes blant annet muligheten for å markere flere innlegg og markere dem som innhold man ikke er interessert i, og det snakkes også om å gi brukerne muligheten til å velge ut et knippe hashtags, emojis og nøkkelord i anbefalte innlegg som de ikke ønsker å se.

skjermbilde-2022-09-11-kl.-19.20.50.png – Smood Social

8.

En annen ting Instagram er i teste-fasen med er reposting til feed. Per nå er det kun mulig å dele andres innlegg via story, men det testes altså nå å kunne legge andres innlegg ut som eget innlegg.

9.

Var du en av dem som begynte å få fullskjermsbilder og videoer i feeden din på Instagram? Også en test de lekte seg med, men som nå er dratt tilbake da mange ikke var spesielt begeistret for denne løsningen. Mosseri uttalte at det er viktig at de er ..«vågale og tar litt risiko, hvis ikke tenker de ikke stort eller modig nok». Vi støtter! Spesielt at de kloke nok til å gå tilbake når ting ikke fungerer godt nok.